Home » Door grote toestroom van nieuwe gebruikers zijn er vertragingen, aldus Signal

Door grote toestroom van nieuwe gebruikers zijn er vertragingen, aldus Signal

Naar eigen zeggen had Signal, de versleutelde chat-app te maken met vertragingen door een grote toestroom van nieuwe gebruikers. Hierdoor duurde het langer voordat gebruikers verificatiecodes ontvingen voor hun accounts. Het probleem wat inmiddels is opgelost, speelde bij verschillende providers.

Gebruikers moeten om Signal te kunnen gebruiken hun telefoonnummer registreren. Signal verstuurt hiervoor een sms-verificatiecode. Door de toestroom van gebruikers duurde langer bij sommige providers voordat de code werd verstuurd. Er is door Signal geen verklaring gegeven voor de plotselinge groei van het aantal gebruikers.

WhatsApp overeenkomst

Whatsapp kwam voor gebruikers die buiten de Europese Unie vallen wel met een nieuwe gebruikersovereenkomst die het niet meer optioneel maakt om data te delen met Facebook. Gebruikers moeten deze overeenkomst wel accepteren wanneer ze willen blijven communiceren via WhatsApp. Dit nieuwe beleid kan mogelijk een reden zijn voor WhatsApp-gebruikers om over te stappen op andere chat-apps zoals Signal. De chat-app Signal heeft hier wel een beetje op ingespeeld door nieuwe gebruikers uit te leggen hoe zij groepschats van andere chat-apps kunnen verplaatsen naar Signal.

Daarnaast riep Elon Musk, de CEO van Tesla op Twitter zijn 41,6 miljoen volgers op om Signal te gebruiken. Het Twitterbericht kreeg meer dan 222.000 likes en 23.000 retweets. Chat-app Signal deelt geen gegevens over het huidige aantal gebruikers. Volgens de Google Play Store is de Androidversie van de app inmiddels meer dan tien miljoen keer geïnstalleerd.