Nu voor u vaststaat welke diensten belangrijk zijn moet een Risico- en kwetsbaarheden-beoordeling worden uitgevoerd.

Wat gaan wij doen?

Per beveiligingsaspect wordt inzichtelijk gemaakt welke dreigingen er zijn en welke eisen er gesteld moeten worden. Uiteraard zijn er algemene dreigingen, zoals stroomuitval, een fout met de backup, Ransomware, enzovoort. Maar wellicht kunt u deze algemene dreigingen aanvullen met uw eigen inschattingen die specifiek zijn voor uw organisatie.

Daarnaast moet de kans dat deze dreiging optreedt worden beoordeeld, alsook de impact die het heeft op uw organisatie. 

U heeft in veel gevallen al maatregelen getroffen om risico's te beperken. Waarschijnlijk heeft u al een beveiligingsinstallatie zodat inbrekers tijdig ontdekt worden. Misschien heeft u al bewerkersovereenkomsten met uw cloudleverancier om er zeker van te zijn dat deze zijn zaken ook op orde heeft. Ook uw virusscanners zijn up to date, een backup maakt u al. Kortom, u heeft al veel op orde.

Door al deze zaken met elkaar in verband te brengen wordt duidelijk welk risico u loopt met een dienst. U kunt op een objectieve manier vaststellen of u niet teveel risico loopt ten opzicht van wat u zelf wilt. Zoals u weet, alle risico's uitsluiten is én niet mogelijk én onwaarschijnlijk duur.

Inzicht in uw situatie

U weet nu welke risico's u loopt én u weet welk risico u maximaal wilt lopen.

Om de risico's rondom uw diensten op het gewenste niveau te krijgen moeten dus maatregelen worden geïmplementeerd. En hier zit nu precies de kracht van ConanDoyle!

De maatregelen die we kunnen treffen moeten zo goedkoop en effectief mogelijk zijn. Soms zijn het juridische maatregelen, soms hebben ze te maken met fysieke beveiliging. Uw eigen medewerkers moeten meer bewust worden gemaakt van hun handelen. De gebruikte software moet veiliger worden, het onderliggende netwerk moet beter worden beveiligd, de laptops, desktops, tablets en mobile devices moeten minder kwetsbaar worden gemaakt en ga zo maar door. 

Passend

Door te kiezen voor ConanDoyle mag u verwachten dat wij alleen die maatregelen inzetten die voor u nodig zijn. Wij zullen dus geen overbodige maatregelen voorstellen.

Als we de keuze voor de te nemen maatregelen samen met u hebben vastgesteld, dan weet u ook wat voor werk het met zich mee gaat brengen en wat het gaat kosten. U blijft grip houden, zonder dat het u teveel tijd gaat kosten.