Home » Man die webwinkels oplichtte, krijgt voorwaardelijke celstraf

Man die webwinkels oplichtte, krijgt voorwaardelijke celstraf

Er is een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier weken en een taakstraf van honderd uur opgelegd aan een 42-jarige man zonder vaste verblijf- of woonplaats omdat hij een groot aantal webwinkels heeft opgelicht. Zo maakte de man gebruik van persoonsgegevens van meerdere mensen. Deze gebruikte hij om op hun naam en adres tussen juli 2017 en januari 2018 goederen te bestellen. De bestelde producten werden niet door de man betaalt en hij probeerde ze bij of kort na de bezorging in handen te krijgen.

Slachtoffers

De mensen die slachtoffer werden van de identiteitsfraude hebben hierdoor geen financiële schade geleden. De rechter gaf aan dat het wel zorgde voor de nodige ergernis. Van sommige slachtoffers waren de adresgegevens meerdere keren door de man gebruikt, waardoor zij meerdere keren de webwinkel moesten benaderen om uit te leggen dat zij de bestelling niet geplaatst hadden.

In 2019 werd de verdachte al veroordeeld voor soortgelijke feiten. Vanwege de hardnekkigheid van het gedrag dat de man vertoont en het aantal slachtoffers, vond de rechter een hogere voorwaardelijke celstraf zeker niet misplaatst. Dit was hoger dan de officier van justitie eiste. Van deze voorwaardelijke celstraf is twee jaar proeftijd.

Bron: Security.nl