Home » Pas op voor nepbezorgers die betaalpas en pincode stelen, aldus Politie

Pas op voor nepbezorgers die betaalpas en pincode stelen, aldus Politie

Pas op voor nepbezorgers die betaalpas en pincode stelen, aldus Politie

De politie waarschuwt voor “pakketbezorgers” die pincode en betaalpassen van mensen stelen. Criminelen doen zich voor als pakketbezorgers en bellen eerst het slachtoffer om te vertellen dat er een pakketje klaar ligt op het postkantoor. Ook vertellen ze het slachtoffer dat ze deze tegen een laag bedrag kunnen bezorgen.

Werking

Wanneer een slachtoffer hiermee instemt, staat er een “pakketbezorger” voor de deur met pakketje. Er kan voor de bezorgkosten enkel via pin worden betaald. Vervolgens laat de bezorger het slachtoffer zijn of haar pincode invoeren op een pinapparaat. De transactie mislukt, waarna de dader zelf de pinpas van het slachtoffer langs het apparaat haalt.

Deze keer slaagt de transactie zogenaamd wel. De oplichter heeft ondertussen de echte pinpas verwisseld. Met de echte pinpas en de pincode in het bezit, wordt er geld opgenomen. Twee slachtoffers die op deze manier voor duizenden euro’s bestolen zijn, hebben aangifte gedaan bij politie Zeeland-West-Brabant.

Het advies van de politie luidt bij dergelijke telefoontjes direct de verbinding te verbreken en nooit de ‘bezorgoptie’ te kiezen. “Wij raden aan bij voorkeur niet te pinnen aan de deur. Wanneer het onvermijdelijk is, wees dan altijd alert op wat er in het scherm staat en geef nooit uw pinpas uit handen”, aldus de politie.