Risicobeoordeling

Indien je inzicht wilt in de mogelijke gevaren voor jouw bedrijf is een risicobeoordeling een geschikte oplossing. Hierbij worden mogelijke risico’s en kwetsbaarheden aan het licht gebracht. Een risicobeoordeling laat je uiteraard uitvoeren door een expert, zoals ConanDoyle. Ons bedrijf, gevestigd in Wateringen, regio Den Haag, biedt jou totaaloplossingen aan om de beveiliging van jouw bedrijf te verbeteren.

Wat gaan wij doen bij een risicobeoordeling?

Per beveiligingsaspect wordt een risicobeoordeling gemaakt welke dreigingen er zijn en welke eisen er gesteld moeten worden. Uiteraard zijn er algemene dreigingen, zoals stroomuitval, een fout met de back-up, phishing, Ransomware, enzovoort. Maar wellicht kun je deze algemene dreigingen aanvullen met jouw eigen inschattingen die specifiek zijn voor jouw organisatie. Daarnaast moet de kans dat deze dreiging optreedt worden beoordeeld, alsook de impact die het heeft op jouw organisatie.

Je hebt in veel gevallen al maatregelen getroffen om risico’s te beperken. Waarschijnlijk heb je al een beveiligingsinstallatie zodat inbrekers tijdig ontdekt worden. Misschien beschik je al over bewerkersovereenkomsten met jouw cloudleverancier om er zeker van te zijn dat deze partij zijn zaken ook op orde heeft. Ook jouw virusscanners en firewalls zijn up-to-date, een back-up maak je al. Kortom, jouw bedrijf heeft al veel op orde. Door al deze zaken met elkaar in verband te brengen wordt duidelijk welk risico jouw bedrijf loopt. Je kunt op een objectieve manier vaststellen of je niet te veel risico loopt ten opzichte van wat je zelf wilt. Zoals je weet, alle risico’s uitsluiten is én niet mogelijk én onwaarschijnlijk duur.

Inzicht in jouw situatie

Je weet dankzij de risicobeoordeling welke risico’s je loopt én welk risico je maximaal wilt lopen. Om de risico’s rondom jouw diensten op het gewenste niveau te krijgen moeten maatregelen worden geïmplementeerd. En hier zit nu precies de kracht van ConanDoyle! De maatregelen die we treffen, moeten zo goedkoop en effectief mogelijk zijn. Soms zijn het juridische maatregelen, soms gaat het om OBE maatregelen of maatregelen die te maken hebben met fysieke beveiliging. Jouw eigen medewerkers moeten meer bewust worden gemaakt van hun handelen. De gebruikte software moet veiliger worden, het onderliggende netwerk moet beter worden beveiligd, de laptops, desktops, tablets en mobiele apparaten moeten minder kwetsbaar worden gemaakt en ga zo maar door.

Schakel ons in voor een passende oplossing

Door te kiezen voor ConanDoyle mag je verwachten dat wij alleen die maatregelen inzetten die voor jou nodig zijn. Wij zullen dus geen overbodige maatregelen voorstellen. Als we de keuze voor de te nemen maatregelen samen met jou hebben vastgesteld, dan weet je ook wat voor werk het met zich mee gaat brengen en wat het gaat kosten. Jij blijft grip houden, zonder dat het je te veel tijd gaat kosten. Schakel ons daarom in voor een passende oplossing voor jouw bedrijf, zoals een risicobeoordeling. Hiervoor bel je naar 085 – 0606496 of vul je ons contactformulier in.