Home » Security Awareness

Security Awareness

24/7 opererende Security Operations Center

Focus op hackcorporate dienstverlening

Advies voor jouw bedrijf

Security awareness is een belangrijke eerste stap voor bedrijven op weg naar een veilige werkomgeving. Hoewel jouw organisatie mogelijk druk bezig is om (technische) maatregelen voor informatiebeveiliging en privacy te realiseren moet je ook rekening houden met de menselijke factor die mogelijk een nog grotere rol speelt. Je wilt dat jouw medewerkers zich bewust zijn van de verantwoordelijkheden die zij hebben op het gebied van informatiebeveiliging en privacy.

Beveilig de informatie binnen jouw organisatie met security awareness

Security awareness betreft het creëren van dit bewustzijn, zodat jouw medewerkers een sterke schakel vormen in het beveiligen van informatie binnen jouw organisatie. Vaak worden incidenten veroorzaakt door menselijke fouten, zoals het opschrijven van wachtwoorden op een notitie of het verliezen van een USB-stick. Door het gedrag van jouw medewerkers te veranderen kunnen zij het verschil maken, zowel in de preventie van incidenten als het handelen tijdens of na een incident.

Is de awareness binnen jouw bedrijf optimaal?

Tijdens een security audit kan geconcludeerd worden dat de security awareness binnen jouw bedrijf kan worden verbeterd. Dit kan worden gerealiseerd aan de hand van verschillende methoden, zoals bijvoorbeeld het uitvoeren van een grey box-test. Verder zijn er nog meer methodes, denk hierbij aan:

  • Social engineering, waarbij jouw medewerkers worden benaderd met bijvoorbeeld ”fake phishing-mails”, mystery guests en/of telefonische phishing tests
  • Klassikale trainingen of e-learning
  • Toetsing aan de hand van een quiz
  • Presentaties van awareness-experts
  • Tijdelijke inzet van een security awareness professional die jouw organisatie op locatie ondersteunt met adviezen en/of onderzoek

Laat de awareness van je bedrijf verhogen door een van onze experts

Onze professionals uit Wateringen, nabij Den Haag, verhogen de awareness van jouw medewerkers met de methode die aansluit bij jouw bedrijf, zoals bijvoorbeeld het laten uitvoeren van een white box-test. Wellicht wil je de awareness van medewerkers op fysieke locaties testen of juist binnen jouw IT-systemen via security engineering. Wij denken graag met je mee. Samen met jou vinden wij dé manier om bewustzijn te verhogen. Daarbij houden wij met onze projectaanpak uiteraard rekening met jouw wensen en budget. Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van het bijbrengen van security awareness? ConanDoyle voorziet je van advies én een oplossing op maat. Neem contact met ons op via +31 8506 064 96 of vul het contactformulier in.