Home » Security Awareness

Security Awareness

24/7 opererende Security Operations Center

Focus op hackcorporate dienstverlening

Advies voor jouw bedrijf

Security awareness is een belangrijke eerste stap voor bedrijven op weg naar een veilige werkomgeving. Hoewel uw organisatie ongetwijfeld reeds technische maatregelen voor informatiebeveiliging en privacy heeft getroffen, is het ook belangrijk om rekening te houden met de menselijke factor die mogelijk een nog grotere rol speelt. U wilt dat uw medewerkers zich bewust zijn van de verantwoordelijkheden die zij hebben op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. ConanDoyle, onze firma uit Wateringen, helpt graag om deze security awareness te verhogen.

Beveilig de informatie binnen uw organisatie met security awareness

Security awareness is, zoals de naam zelf al zegt, het creëren van dit bewustzijn omtrent informatieveiligheid. Dat bewustzijn is erg belangrijk om cyberincidenten te voorkomen. Vaak worden incidenten veroorzaakt door menselijke fouten, zoals het opschrijven van wachtwoorden op een notitie of het verliezen van een USB-stick. Door het gedrag van uw medewerkers te veranderen, kunnen zij het verschil maken, zowel in de preventie van incidenten als het handelen tijdens of na een incident. Dit is een essentieel element binnen een brede informatiebeveiliging.

Is het veiligheidsbewustzijn binnen uw bedrijf optimaal?

Wij testen de security awareness binnen uw bedrijf tijdens een security audit. Dat kan worden gerealiseerd aan de hand van verschillende methodes, zoals bijvoorbeeld het uitvoeren van een greyboxtest. Verder zijn er nog meer methodes, denk hierbij aan:

  • Social engineering, waarbij uw medewerkers worden benaderd met bijvoorbeeld ”fake phishingmails”, mystery guests en/of telefonische phishingtests
  • Klassikale trainingen of e-learning
  • Toetsing aan de hand van een quiz
  • Presentaties van awareness-experts
  • Tijdelijke inzet van een security awareness professional die uw organisatie op locatie ondersteunt met advies en/of onderzoek

Laat een van onze experts de awareness van uw bedrijf verhogen

Onze professionals verhogen de security awareness van uw medewerkers met de methode die het beste aansluit bij uw bedrijf. Wij denken graag met u mee. Samen vinden wij dé manier om bewustzijn te verhogen en een goede cybersecurity te realiseren. Daarbij houden wij met onze projectaanpak uiteraard rekening met uw wensen en budget. Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van het bijbrengen van security awareness? Wij voorzien u van advies én een oplossing op maat. Neem contact met ons op via +31 8506 064 96 of vul het contactformulier in.